2015. június. 23.

Lefordítottam nektek egy interjút, ami még a hó elején készült Dakotával, Spanyolországban. Az interjú a Vale című filmről szól, amelyben Dakota egy amerikai turista lányt Rachelt alakítja. Az interjút a Sajtószobában lehet elolvasni.


Írta:
Eredeti interjú: El Mundo Magazin

Dakota Johnson testőrrel, menedzserrel és egy idegenvezetővel érkezett hozzánk. Mikor összetalálkoztunk felállt, kezet rázott velem és egyenesen a szemembe nézett majd azt mondta, hogy nagyon örül a találkozásnak. A mosolya gyönyörű, megjelenése magabiztos és nyugodt. Most épp fekete haja van, és mint kiderült tényleg nagyon okos.
TOVÁBB OLVASOM >>


Bár a hírek korábban arról szóltak, hogy maga az írónő, E.L. James ragad pennát A szürke örven árnyalata folytatásához, de úgy tűnik A sötét ötven árnyalata végül férje, Niall Leonard kezébe került.

A szürke forgatókönyvének készítése során James sokszor vitatkozott össze a könyvet jegyző Kelly Marcellel. Nem csoda, hogy – akárcsak Sam Taylor-Johnson – Marcel sem tér vissza a folytatásra, amelyet a kritikai elhasalások ellenére a Universal és Focus Features mindenképp le akar forgatni, tekintve, hogy A szürke ötven árnyalata eddig 568 millió dollárt zsebelt be világszerte. Ez a szám megdöbbentően, szinte ijesztően magas egy 18+ filmhez képest.

Niall Leonard eddig többnyire brit tévésorozatok (Air Force One Is Down, Wire In the Blood) és tévéfilmek (Őfelsége kapitánya: Hűség, Szilánkos képek: A vakok birodalma) forgatókönyveit írta, azonban a mostani hírek szerint már az első Szürkéhez is hozzátett valamit, igaz névtelenül. Ezzel együtt meglehetősen izzadságszagú a stúdiók döntése. A sötét ötven árnyalata fontos rész a franchise-nak, megérdemelne egy jó forgatókönyvírót, aki hátha tud kezdeni valamit James minden kritikus szerint szörnyen megírt regényével. Ugyanakkor kénytelenek feláldozni a művészi munkát az írónővel való kompromisszum oltárán, egy relatíve névtelen forgatókönyvírónak adva ezzel a munkát.

Továbbá most már biztos, hogy 2017. február 10-én kerül a mozikba a 2. rész, míg a 3. 2018. február 9-én.


null Dakota Johnsonhoz gyengéd érzelmek fűznek bennünket, hiszen A szürke ötven árnyalata Anastasiájaként és márciusi címlaplányunkként örökre a szívünkbe lopta magát.

A visszafogott, kedves karakterhez nemcsak a könyv miatt tudunk olyan sokan kötődni, Dakota Johnson mintha erre a szerepre született volna, és tökéletesen megtestesíti a fiatal, naiv lányt, mint amilyen Anastasia. A 25 éves színésznő a magánéletében is ugyanolyan bájos és vagány, mint amilyennek a filmben láthatjuk, és ez a stílusán is meglátszik.


A színész elárulta, hogy vonzzák azok a szerepek, ahol sérült, beteg karaktereket kell alakítania.

Jamie Dornan eddigi karrierje során két szereppel vált igazán emlékezetessé. Az egyik a BBC bűnügyi drámájában, a The Fallban nyújtott alakítása, melyben egy pszichopata sorozatgyilkost játszik, aki az egyik oldalon szerető családapa, a másikon pedig kegyetlen gyilkos, aki sorra vadássza le az értelmiségi nőket. A másik szerepe pedig, amivel a világhírnevet is megszerezte, Christian Grey megformálása A szürke ötven árnyalatában: egy gyerekkorában besérült pasi, aki a frusztrációit a BDSM-ben éli ki.

A színész egy nemrég adott interjúban elárulta, hogy kifejezetten szereti ezeket a munkákat, bár kezd aggódni amiatt, hogy mennyire át tudja venni a karakterei érzéseit.

“Alapvetően egy laza, jókedvű embernek tartom magam, és mégis a szerepeim nagy része teljesen beteg. Néha már meg is ijedek attól, mennyire kényelmesen érzem magam a pszichopaták bőrében.”

Dornan egyébként kapott más szerepeket is, de az biztos, hogy egy ideig még vissza kell térnie a két jól ismert karakterhez. A BBC ugyanis bejelentette, hogy 2015 végén elkezdik forgatni a The Fall harmadik évadát, A szürke ötven árnyalatából pedig még két könyv megfilmesítése hátra van.


2015. február. 07.

Nem csak a sajtószoba kinézetét változtattam meg az elmúlt napokban, hanem fordítottam nektek egy újabb interjút. Jamie Dornan beszél egy spanyol nyelvű lapnak a DT Lux Magazinnak, arról, hogy mit gondol Christianról, mennyi közös vonásuk van. Ezúttal szóba kerül több szereplő is, mint például Rita Ora.

Írta:
Eredeti interjú: DT Lux Magazin

Mit gondolsz, Dakota hozza Ana karakterét?
Nem ismertem őt a forgatás előtt, de mikor először találkoztunk egyből tudtam, hogy ő lesz Ana. Ő még nagyon fiatal és egyben hiteles, az életfelfogása nagyon realista. Ugyanakkor vicces is egyben, ezért tökéletes a szrepre. A könyvben és a filmben is nagyon sok a humor.
Tovább olvasom>>


2015. február. 01.

Mint már említettem a magazin képek megjelenésekor, hogy megpróbálom lefordítani a képről az interjút. Hát íme, elkészültem vele. Elég hosszúra sikeredett a cikk, három fő részre tagolódik. Szó esik az előzményekről, a meghallgatásokról, ki mit érzett az első napokban, a Fájdalom Vörös Szobája is fő téma, valamint, hogy mi lesz ez után. A teljes cikket a Sajtószobában találjátok.

Írta:
Eredeti interjú: GLAMOUR US 2015 Február

Megmutathatom, hogy a fájdalom lehet örömteli…

Ha kérdeznétek ki mondta ezt, hát nem más mint az egyenes beszédű milliárdos, Anastasia Steelenek, a végzős főiskolás lánynak E.L. James A szürke ötven árnyaláta című könyvében, amely elindította az 50 árnyalat lázat. A világon 2011 óta több mint 10 millió példányban kelt el a könyv, és dalok születtek arról, hogy a nők, Christian Grey után sóvárognak éjszakánként. Nem véletlen az sem, hogy a hálószobákban elterjedtek különböző extrém módszerek, és Ana kedvenc szexjátékainak eladási adatai is az egekben vannak. Ha tetszik ha nem az igazi őrület most kezdődik, hiszen február 13-án érkezik a film. Az eddig alig ismert Dakota Johnson és Jamie Dornan megtudják, milyen lesz igazi szexszimbólummá válni.
Tovább olvasom >>


2015. január. 03.

Az ELLE magazin 2015 februári számában egy interjút olvashattok Jamievel. Gyakorlatilag ez az első olyan interjú vele, amelyben minden olyan témát érintenek, amelyekre a rajongók kíváncsiak. Ilyen például, hogy hogyan viseli a hirtelen jött népszerűséget, milyen volt a forgatás, mit gondol mi vár rá a jövőben. Az interjú piszok hosszú, viszont az első felét a párbeszédesebb részét már lefordítottam nektek. A sajtószobában olvasható 🙂

Mit tud tenni egy új filmsztár, ha a legkorábbi emléke az, hogy sikoltozó nőkbe fut bele mindenhol, mintha egy plasztikai sebésztől egy háromévesnél fiatalabb arcát kapta volna Hollywoodban? Sajnálom, úgy értem ez Hollywood, nem az a kisváros Észak-Írországban, ahol Jamie felnőtt, és elesett egy kutyán.
– Hát azt hiszem, hogy igazából szappanon csúsztam el – mondja Jamie, akivel egy nyugat-londoni kávézóban találkoztunk, és épp borsmenta teát iszik. Tovább>>