Portland az Egyesült Államok észak-nyugati részén található, Oregon államban. A város a nyugati parton a 3. legnépesebb. A várost a legzöldebb városként tartják számon, és nem csak Az ötven árnyalatban szolgált helyszínként, hanem az Alkonyatban és a Grimm című sorozat is itt játszódik.

 

Az ötven árnyalat trilógia szempontjából Portland az első részben igazán fontos, mert ugye a történet áthelyeződik máshová, de a legelső fontos momentumok mind mind itt történtek!

 

 

1. The Heatman Hotel
Mindannyian jól tudjuk, hogy Christian és Ana itt töltötték először együtt az éjszakát, valamint itt történik meg az a híres fotózás, ami után beindulnak az események. A Heatman Hotel weboldalának kezdőlapján a modern és luxus dolgok kedvelőit szólítják meg, ami abszolút beleillik az ötven árnyalat világába. Hat féle lakosztály közül lehet választani, a legolcsóbb típusú átlagosan 200$/éjszaka áron már elérhető. Ha valaki komplett ellátást szeretne van lehetőség bed&breakfast csomag foglalására, van olyan is amihez korlátlan mennyiségű sör jár, valamint elérhető egy olyan csomag is amelyhez korlátlan vásárlási lehetőség jár, a hotel boltjában. Van még egy féle csomag, ami számunkra a legérdekesebb lehet, a Fifty Shades of Oregon nevezetű package, amit úgy reklámoznak, hogy írd meg saját romantikus fejezeted Oregonban! A csomaghoz egyébként tartozik egy lakosztály, gyertyafényes vacsora minden nap, borkóstoló és egyéb kirándulások.